Informatie

Algemeen

Een rondrit door Leeuwarden is – onder alle omstandigheden – de meest comfortabele manier om de stad te ontdekken. Zachte banken, schaduw tegen de zon, beschermd tegen de regen en de wind.

In de maanden juni tot en met augustus rijdt de trein – in beginsel – elke dag behalve de vrijdag. In de maanden  april, mei, september en oktober rijdt de trein minder vaak. Kijk altijd vooraf naar actuele wijzigingen in de agenda onder de knop “reserveren”. Reguliere rondritten zijn – in verband met de markt – niet op vrijdagen. Boekingen zijn mogelijk op elke dag van de week.

Parkeren

Auto: Onder het Wilhelminaplein* is autoparkeergarage ‘P-Zaailand’.

Fiets: Op het Wilhelminaplein* is een gratis bewaakte fietsenstalling aanwezig.

*startplaats trein

Route

Impressie

Veelgestelde vragen

Hoeveel zitplaatsen heeft de trein?

Er zijn in totaal 60 zitplaatsen voor passagiers beschikbaar, 4 per bank. Een maximum van 45 zit comfortabeler, dit maximum wordt aangehouden tijdens reguliere ritten.

Is de trein rolstoeltoegankelijk?

De trein heeft geen rolstoellift. Passagiers zullen – eventueel met hulp – twee kleine stappen moeten nemen om in de trein te kunnen komen.

Kunnen rolstoelen en rollators mee in de trein?

Als er voldoende zitplaatsen over blijven en de rolstoel of rollator inklapbaar is, dan kunnen de meeste types geplaatst worden tussen de banken. Als de rollator of rolstoel niet mee kan, dan worden deze bij de opstapplaats vastgezet. (Eigen risico.) Soms is er voldoende ruimte in de bewaakte fietsenstalling om daar een rollator/rolstoel te plaatsen.

Mogen honden mee in de trein?

Voor hulphonden is het antwoord op bovenstaande vraag altijd: Ja. Overige honden mogen mee als de hond niet te groot is en geen overlast veroorzaakt. Honden mogen niet op de banken zitten/liggen.

Is een rondrit leuk voor kinderen?

Bovenstaande vraag is niet makkelijk te beantwoorden. De meeste kinderen vinden een ritje maken in de trein geweldig, alleen al om het rijden zelf. Kinderen moeten wel in staat zijn om 45 minuten stil te zitten. Overige passagiers moeten rustig kunnen luisteren naar de audiotour.

Is de trein elektrisch aangedreven?

Ja.

Mag er in de trein gegeten en gedronken worden?

Het drinken van water is toegestaan. Het nuttigen van ander drinken of eten waarbij knoeien geen groot risico is, is meestal, maar altijd in overleg, toegestaan.

Mag er in de trein worden gerookt?

Nee!